Smart Home

Ζήστε στο σπίτι του μέλοντος. Οι προηγμένες τεχνολογίες του Smart Home εξασφαλίζουν μέγιστη άνεση και ασφάλεια καθημερινά.

Ένα έξυπνο σπίτι είναι ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σπίτι που βοηθά εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα να ζείτε στο σπίτι σας με άνεση και ασφάλεια ώστε να αφιερώνετε το χρόνο σας στις οικογενειακές σας στιγμές και σε ό,τι αγαπάτε.

Ένα σύνολο αυτοματισμών χρησιμοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία ηλεκτρονικών κτιρίων και την πληροφορική παρέχουν όλες τις πληροφορίες, παίρνουν αποφάσεις και εκτελούν ενέργειες για την ασφάλεια και την άνεσή σας.

Ο φωτισμός, η ψύξη και η θέρμανση, ο εξαερισμός, το σύστημα ασφαλείας και παρακολούθησης, τα συστήματα ψυχαγωγίας, όλα λειτουργούν σαν ένα ενιαίο σύστημα με σκοπό την ευχάριστη, άνετη και ασφαλή διαμονή σας.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε επιστρέφοντας σπίτι σας είναι να φορέσετε το καλύτερο χαμόγελο να πατήσετε ένα πλήκτρο με το mode της επιλογή σας και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το έξυπνο σπίτι για εσάς .

Λειτουργία

Ένα δίκτυο έξυπνων εξαρτημάτων
(ενσύρματων ή/και ασύρματων) βρίσκεται παντού μέσα σε κάθε χώρο του σπιτιού, σε κάθε διακόπτη, σε κάθε ηλεκτρικό πίνακα.

Το δίκτυο αυτό συμπληρώνει ένα δίκτυο αισθητήρων που παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες. Όλα τα εξαρτήματα και οι αισθητήρες ανταλλάσσουν μεταξύ τους πληροφορίες και εκτελούν ενέργειες βάση του προκαθορισμένου προγραμματισμού που έχουν λάβει.

Το έξυπνο σπίτι στην πράξη είναι διαφορετικές τεχνολογίες που ενοποιούνται ώστε να λειτουργεί σαν ένα σύστημα και ο χρήστης να χειρίζεται ενιαία από κοινούς διακόπτες οθόνες ή εφαρμογή σε tablet ή στο κινητό του τηλέφωνο τα πάντα από ένα περιβάλλον.

Τρία κύρια δίκτυα δημιουργούνται σε ένα έξυπνο σπίτι, ασύρματα ή ενσύρματα ή συνδυασμός των δύο και αυτά είναι:

- Το δίκτυο ελέγχου ισχυρών ρευμάτων όπου αναλαμβάνει να ελέγξει το φωτισμό την ψύξη και θέρμανση τα ρολά κ.α.

- Το δίκτυο ασφαλείας- ένα δίκτυο αισθητήρων, καμερών, σειρήνων και άλλων εξαρτημάτων που αναλαμβάνουν την ασφάλεια και τον έλεγχο της εγκατάστασης.

- Το δίκτυο υπολογιστών ασύρματο ή ενσύρματο όπου είναι το ανώτερο επίπεδο ελέγχου και χειρισμού και αναλαμβάνει να ενοποιήσει τα τηλέφωνα και τις έξυπνες συσκευές των χρηστών με το έξυπνο σπίτι.

Έτσι σε ένα έξυπνο σπίτι ο όρος "ενοποίηση" σημαίνει ότι τα τρία παραπάνω δίκτυα μιλάνε μεταξύ τους την ίδια γλώσσα και για τον χρήστη στον χειρισμό και στις ενέργειες είναι σαν ένα.

Πώς γίνεται;

Δημιουργούμε ένα περιβάλλον που να έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία ώστε να ικανοποιήσει τις προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες των χρηστών.Για να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα διαβίωσης ακολουθούμε μια διαδικασία πολλαπλών βημάτων

 1. Χρησιμοποιώντας ένα λεπτομερές ερωτηματολόγιο, μαθαίνουμε για τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής των ενδιαφερόμενων π.χ. γονείς,παιδιά,παππούδες,οικιακό προσωπικό κλπ.
 2. Σχεδιάζουμε ύστερα το καλύτερο σύστημα αυτοματοποίησης από κοινού με τον μηχανικό,αρχιτέκτονα ή τον ανάδοχο του έργου προσαρμοσμένο ακριβώς στις καθημερινές τους ανάγκες. Δειγματίζουμε μια προσομοίωση χειρισμού και εμπειρίας ώστε να υπάρχει πλήρης κατανόηση των λεπτομερειών.
 3. Επιλέγουμε τα κατάλληλα προϊόντα και υλικά για την αυτοματοποίηση απο μία γκάμα περισσότερων απο 6500 προϊόντων απο 450 κατασκευαστές με γνώμονα την καλή σχέση τιμής απόδοσης .
 4. Εκπονούμε μια λεπτομερειακή μελέτη εφαρμογής έαν αυτή δεν υπάρχει απο Η/Μ μηχανικό στο έργο.
 5. Επιβλέπουμε και διαχειριζόμαστε το χρονοδιάγραμμα των εργασιών για την αυτοματοποίηση συνεργαζόμενοι στενά με τον ανάδοχο του έργου από το πώς θα εγκατασταθούν τα καλώδια μέχρι την τελική τοποθέτηση των προϊόντων.
 6. Έπειτα διασύνδεουμε όλα τα επιμέρους συστήματα μεταξύ τους και με το κεντρικό σύστημα ελέγχου,και έπειτα προγραμματίζουμε τα συστήματα ικανοποιώντας τις μοναδικές σας ανάγκες και τον τρόπο ζωής.
 7. Όταν ολοκληρωθεί το έργο εκπαιδεύουμε χωριστά κάθε μέλος της οικογένειας ή κάθε εμπλεκόμενο για να κατανοήσουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των συστημάτων που θα χρησιμοποιήσουν.
 8. Όταν προσαρμοστούν όλοι στον τρόπο λειτουργίας των συστημάτων παραμένουμε στην διάθεση σας για την τροποποίηση του συστήματος σε μελλοντικές ανάγκες.

Υποσυστήματα του έξυπνου σπιτιού

 • Φωτισμός – Ηλεκτρικές συσκευές: Από τα βασικότερα υποσυστήματα σε ένα έξυπνο σπίτι είναι ο έλεγχος των ηλεκτρικών συσκευών και του φωτισμού, στην πράξη είναι μια σύγχρονη ηλεκτρική εγκατάσταση – επέκταση της τεχνικής των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων που για τον χρήστη σημαίνει άνεση με την χρήση σεναρίων αλλά και ασφάλεια για την ηλεκτρική εγκατάσταση.Με την χρήση σεναρίων μπορούν να απενεργοποιούνται οι ηλεκτρικές συσκευές με το πάτημα ενός κουμπιού τοπικά από ένα πλήκτρο με την ονομασία ύπνος και ταυτόχρονα να απενεργοποιούνται τα φώτα και να ανάβουν τα φώτα νυκτός. Με την ίδια ευκολία ο χρήστης μπορεί να ελέγχει ολόκληρη την ηλεκτρική εγκατάσταση απομακρυσμένα μέσω του κινητού του τηλεφώνου και του tablet του με την χρήση ειδικής εφαρμογής. Μπορεί να επιλέξει τα επίπεδα φωτεινότητας στα φωτιστικά του σαλονιού για να δει τηλεόραση με το πάτημα ενός πλήκτρου από την άνεση του καναπέ του.Να επιλέξει το κατάλληλο σενάριο φωτισμού σε ένα γεγονός π.χ. γιορτή ή πάρτι. Ο Φωτισμός μπορεί ως υποσύστημα να συμμετέχει σε πιο σύνθετα σενάρια χρήσης από τον χρήστη σε συνεργασία με άλλα υποσυστήματα π.χ. τον συναγερμό, όπου σε κατάσταση συναγερμού μπορεί να ανάψουν όλα τα φώτα για αποτροπή των εισβολέων ή να ενεργοποιούνται σε ακαθόριστες ώρες προσφέροντας κατάσταση προσομοίωσης παρουσίας.
  Περισσότερα για την τεχνική ελέγχου
 • Ηλεκτρικά Ρολά - Σκίαση : Τα ρολά και τα σκίαστρα σε ένα σπίτι ρυθμίζονται αυτόματα είτε με το πάτημα ενός πλήκτρου είτε σε συνθήκες όπως βροχή η όπλιση του συστήματος ασφαλείας. Τα ηλεκτρικά ρολά συμμετέχουν σε σενάρια προσομοίωσης παρουσίας ανοίγοντας σε ακαθόριστες ώρες κάνοντας το σπίτι να μοιάζει 100% κατοικήσιμο.
  Περισσότερα για την τεχνική ελέγχου
 • Θέρμανση/Ψύξη - Εξαερισμός : Το έξυπνο σπίτι δημιουργεί για τον ένοικο ιδανικές συνθήκες διαβίωσης χειμώνα καλοκαίρι, λαμβάνοντας υπόψιν μια σειρά από παραμέτρους όπως εξωτερική θερμοκρασία, εσωτερική θερμοκρασία και υγρασία εσωτερική και εξωτερική, ρυθμίζει αυτόματα την ψύξη ή την θέρμανση στο προκαθορισμένο από τον χρήστη επίπεδο ή μαθαίνοντας από την χρήση του χρήστη πώς θέλει να ζει.
  Περισσότερα για την τεχνική ελέγχου
 • Ασφάλεια : Το σημαντικότερο και ποιο νευραλγικό υποσύστημα είναι η ασφάλεια. Στο έξυπνο σπίτι η ασφάλεια δεν είναι ένας απλός συναγερμός αλλά ένα ευφυές σύστημα που μαθαίνει από τον τρόπο που ζει ο χρήστης και διαμορφώνει τις κατάλληλες συνθήκες ασφαλείας ώστε να είναι όλα τα μέλη της προστατευμένα. Περισσότερα
 • Διαχείριση Ενέργειας : Το έξυπνο σπίτι είναι ένα πράσινο σπίτι που βοηθά στην μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος στον πλανήτη καθώς και εξοικονόμηση χρημάτων στον χρήστη.
  Περισσότερα για την τεχνική ελέγχου
 • Ψυχαγωγία : Σε ένα έξυπνο σπίτι όλα τα συστήματα ψυχαγωγίας είναι στον απόλυτο έλεγχό μας, είτε πρόκειται για sonos συστήματα ήχου είτε για πολύπλοκα οπτικοακουστικά συστήματα τα πάντα ελέγχονται εύκολα και απλά με το πάτημα ενός πλήκτρου και ταυτόχρονα συμμετέχουν στα σύνθετα σενάρια επιλογής του χρήστη. Περισσότερα
 • Οπτικοποίηση και Έλεγχος : Όλα τα υποσυστήματα λειτουργούν σαν ένα και η εμπειρία χρήσης του χρήστη είναι απολαυστική και εύκολη χάρη στο IoT και τις εφαρμογές στα SmartPhones και Tablets. Τοπικά ή απομακρυσμένα με άνεση και ασφάλεια η ρύθμιση για όλα τα υποσυστήματα γίνεται από τον χρήστη με το πάτημα ενός πλήκτρου στο κινητό του τηλέφωνο ή στο προσωπικό του tablet. Περισσότερα για την τεχνική ελέγχου
 • Δίκτυα και IoT: Σε ένα σύγχρονο έξυπνο σπίτι η δομημένη καλωδίωση και το IoT παίζουν καθοριστικό ρόλο στην λειτουργία της διασύνδεσης των υποσυστημάτων αλλά επιπλέον διασφαλίζουν μελλοντική δια λειτουργικότητα και βιωσιμότητα χρηστική στο μέλλον για το κτίριο.
  Περισσότερα
 • Φωνητικές Εντολές: Με την Alexa της Amazon και το Google Home όλα τα υποσυστήματα του έξυπνου σπιτιού ελέγχονται με φωνητικές εντολές φυσικά σαν να έκανε κάποιος έναν απλό διάλογο. Αυτό προσφέρει άνεση στον χρήστη αλλά και ασφάλεια σε ευπαθείς ομάδες.
  Περισσότερα

Smart Hotel

Το Smart Hotel προσφέρει την καλύτερη εμπειρία του επισκέπτη, τη διαχείριση χώρων από check-in έως check-out και εξοικονόμηση ενέργειας.

Πλήρης επισκόπηση δωματίου

Το Smart Hotel θα δίνει τη δυνατότητα στο προσωπικό της ρεσεψιόν να παρέχει συνεχή εικόνα της κατάστασης του χώρου (καταλαμβάνεται/άδειο), της κατάστασης των φώτων, της θερμοκρασίας, των ηλεκτρικών συσκευών και άλλων συσκευών στο δωμάτιο. Τα ξενοδοχειακά συστήματα και συσκευές μπορούν να ελεγχθούν από τη ρεσεψιόν με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το Smart Hotel εξασφαλίζει άνεση 5 αστέρων

Το Smart Hotel θα κρατήσει τους καλεσμένους ζεστούς κατά τη διάρκεια του χειμώνα και δροσερούς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η θερμοκρασία δωματίου μεταβαίνει αυτόματα στο βέλτιστο επίπεδο κατά το check-in. Αφού ο επισκέπτης εισέλθει στο δωμάτιο, το smart hotel ενεργοποιεί τα φώτα και ανοίγει τις κουρτίνες. Το Smart Hotel θα βεβαιωθεί επίσης ότι οι φωτεινές ενδείξεις είναι απενεργοποιημένες και η θερμοκρασία ρυθμίζεται όταν ο χώρος είναι κενός. Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνει ο επισκέπτης είναι να απολαύσει τη διαμονή και να περάσει υπέροχα.

Το smart hotel είναι ενεργειακά αποδοτικό και ασφαλές

Η θέρμανση/ψύξη μεταβαίνει αυτόματα σε οικονομικό επίπεδο, αν ο επισκέπτης ανοίξει το παράθυρο. Συναγερμοί όπως SOS, διαρροή νερού ... βελτιώνουν την ασφάλεια, αποτρέπουν ζημιές και αυξάνουν την ποιότητα των υπηρεσιών του ξενοδοχείου.
Το Smart Hotel θα στείλει επίσης ειδοποιήσεις στο προσωπικό συντήρησης σε περίπτωση δυσλειτουργίας σε οποιοδήποτε από τα συστήματα.

Χαρακτηριστικά

 • Διαχείριση από check-in έως check-out:
  - Αυτόματη ρύθμιση θερμοκρασίας κατά το check-in και check out
  - Εξοικονόμηση ενέργειας με φώτα, κλιματισμό και έλεγχος θέρμανσης
  - Η θέρμανση/ψύξη μεταβαίνει αυτόματα σε οικονομικό επίπεδο εάν το παράθυρο είναι ανοιχτό
  - Κατάσταση δωματίου (κατειλημμένο/άδειο)
  - Τηλεχειρισμός σε όλες τις λειτουργίες από τη ρεσεψιόν
  - Συναγερμοί: SOS, διαρροή νερού, επιλογή κατανάλωσης ενέργειας, δυσλειτουργία του συστήματος
  - Θερμοκρασία πισίνας, φωτισμός, αντλία και έλεγχος καλύμματος
 • Ο επισκέπτης σας υπό έλεγχο:
  - Η αίθουσα είναι πλήρως ελεγχόμενη μέσω της δικής της κινητής συσκευής, μεταφορτώνοντας την εφαρμογή bOS Client για Android, iOS και Windows
  - Οι επιτοίχιοι πίνακες ή/και οι φυσικοί διακόπτες είναι πρόσθετες επιλογές για τον έλεγχο χώρου
  - Ψυχαγωγία: Τηλεόραση και έλεγχος μουσικής από την ίδια εφαρμογή
  - Υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο και αίτημα υπηρεσίας δωματίου
  - Υπηρεσίες ξενοδοχείου και ανέσεις ενημερωμένες πληροφορίες και ειδικές προσφορές
  - Κατάσταση "Μην Ενοχλείτε" στην εφαρμογή ή κουμπί με την ένδειξη κατάστασης φωτός
 • Σκηνές δωματίου :
  - Σκηνή "ζεστό καλωσόρισμα": Καθώς οι επισκέπτες μπαίνουν στο δωμάτιο για πρώτη φορά, ανάβουν τα φώτα, παίζουν μουσική, ανοιγοκλείνουν και η τηλεόραση εμφανίζει ένα εξατομικευμένο ευπρόσδεκτο χαιρετισμό στη γλώσσα του επισκέπτη, συμπεριλαμβανομένου του ονόματός του
  - Σκηνές "Καληνύχτας": όλα τα φώτα σβήνουν, χαλαρώνοντας μουσική στο παρασκήνιο
  - "Σκηνή αφύπνισης": σταδιακό άνοιγμα των κουρτίνων, ενεργοποίηση των ειδήσεων ή της μουσικής

Smart Office

Αυξήστε την ικανοποίηση των εργαζομένων, βελτιώστε την παραγωγικότητα και μειώστε τους λογαριασμούς ενέργειας με το Smart Office.

Φωτισμός

Οι κατάλληλες συνθήκες φωτισμού είναι εξαιρετικά σημαντικές για κάθε χώρο εργασίας. Το Smart Office ελέγχει τα φώτα βάσει των δεδομένων που λαμβάνονται από αισθητήρες εσωτερικού και εξωτερικού φωτισμού. Σε συνδυασμό με τα φωτιστικά που φωτίζουν, αυτή η λειτουργία επιτρέπει τον συνεχή φωτισμό στο έξυπνο γραφείο σας, ανεξάρτητα από τον καιρό και την ώρα της ημέρας.
Το Smart Office ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τα φώτα στους διαδρόμους και τις τουαλέτες αυτόματα σύμφωνα με την ανίχνευση κίνησης. Αυτό σημαίνει ότι οι ενδεικτικές λυχνίες ανάβουν μόνο όταν χρειάζεται.

Ασφάλεια
Μερικές φορές ο τελευταίος που βγαίνει από το γραφείο απλά ξεχνάει να ενεργοποιήσει τον συναγερμό. Ειδικά, αν αυτό το άτομο είναι κουρασμένο από το να εργάζεται πολλές ώρες. Το Smart Office θα διασφαλίσει ότι το έξυπνο γραφείο σας θα προστατεύεται με την ενεργοποίηση του συναγερμού σύμφωνα με το προκαθορισμένο πρόγραμμα. Όχι μόνο αυτό, το Smart Office θα διασφαλίσει επίσης ότι όλα τα φώτα είναι απενεργοποιημένα και η θέρμανση/ψύξη θα μειωθεί. Η αποδοτική χρήση της θέρμανσης και ψύξης θα συμβάλει στη μείωση των λογαριασμών ενέργειας.
Οι εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να ελέγξουν κάμερες στις κινητές τους συσκευές για να δουν τι συμβαίνει στο γραφείο ή γύρω από το γραφείο ανά πάσα στιγμή.

Θέρμανση & Ψύξη

Ακόμη και κατά τη διάρκεια των κρύων χειμωνιάτικων ημερών οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ζεστοί, αλλά
δροσεροί κατά τη διάρκεια σοβαρών καυσώνων. Το Smart Office θα ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία γραφείου βάσει της τρέχουσας εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας. Με αυτό τον τρόπο ο χώρος εργασίας θα είναι πάντα άνετος και οι συνθήκες εργασίας θα είναι βέλτιστες.
Κατά τη διάρκεια των μη εργάσιμων περιόδων (Σαββατοκύριακα, νύχτες), το Smart Office μετατρέπει αυτόματα τη θέρμανση και ψύξη σε λειτουργία οικονομίας.

Αυτοματοποίηση αίθουσας συνεδριάσεων

Εντυπωσιάστε τους συνεργάτες σας. Πάρτε το iPhone σας, πατήστε το πλήκτρο "Παρουσίαση" στην εφαρμογή Smart Office και εκπλαγείτε, καθώς τα φώτα σκιάζουν, οι αποχρώσεις και η οθόνη προβολής κατεβαίνουν, ο προβολέας είναι ενεργοποιημένος και χειρίζεστε τις διαφάνειες παρουσίασης με το τηλέφωνό σας. Η συμφωνία σας είναι ήδη σφραγισμένη.

Supported Technologies

KNX - ZWAVE - COMFORT SECURITY KNX - SONOS - CRESTRON

Τι είναι το ΚΝΧ;

Εισαγωγή:
Η Διασυνεργασία είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της τεχνολογίας KNX και ορίζεται ως εξής:
«Η κατάσταση κατά την οποία τα προϊόντα που αποστέλλουν και λαμβάνουν μηνύματα μπορούν να κατανοήσουν σωστά τα σήματα και να αντιδρούν σε αυτά, χωρίς επιπρόσθετο εξοπλισμό»

Προκειμένου να επωφεληθούν στο μέγιστο βαθμό από τη χρήση ενός συστήματος Οικιακού και Κτιριακού ελέγχου, είναι απαραίτητο τα προϊόντα των διαφορετικών κατασκευαστών («Διασυνεργασία πολλαπλών προμηθευτών») και τα προϊόντα διαφορετικών πεδίων εφαρμογής (« Πειθαρχημένη Διασυνεργασία») να αλληλεπιδρούν.

Διασυνεργασία KNX: Πώς;
Όλα είναι εφικτά σήμερα με τα πιστοποιημένα προϊόντα KNX, χάρη στους αυστηρούς κανόνες της διασυνεργασίας KNX για πιστοποιημένα προϊόντα KNX:
- Πρώτον και κύριο, τα προϊόντα που είναι χαρακτηρισμένα με το εμπορικό σήμα KNX, είναι υποχρεωμένα να «μιλήσουν και να καταλάβουν» τη γλώσσα KNX, δηλαδή να είναι σε θέση να ερμηνεύσουν σωστά τα αναλογικά σήματα από το μέσο με το οποίο συνδέονται καθώς και τα bits και bytes όπως ορίζονται στις προδιαγραφές του συστήματος KNX.
- Δεύτερον, όλα τα πιστοποιημένα προϊόντα KNX είναι διαμορφώσιμα είτε με το ενιαίο εργαλείο ανεξάρτητο κατασκευαστή ( ETS™) ή χρησιμοποιούμενοι πόροι του δικτύου των συσκευών μπορούν τουλάχιστον να διαβαστούν από αυτό το εργαλείο.
- Και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η πραγματοποίηση μιας συγκεκριμένης λειτουργίας - για παράδειγμα η αποστολή της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της πραγματικής λειτουργίας - μπορεί να κωδικοποιηθεί μόνο σύμφωνα με τις προδιαγραφές διασυνεργασίας KNX. Για ένα σύνολο λειτουργιών (διακοπτική λειτουργία, dimming, έλεγχος ρολών και περσίδων, ακέραιες και float τιμές, ποσοστά, ημερομηνία/ώρα, λειτουργίες HVAC, έλεγχος σεναρίων, κλπ), το KNX έχει τυποποιήσει ένα πλήρες σύνολο τύπων δεδομένων.


Πλεονεκτήματα της Διασυνεργασίας KNX:
Η παραπάνω προσέγγιση έχει συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία που απολαμβάνει σήμερα το KNX. Χωρίς την ανωτέρω αυστηρή διασυνεργασία, θα ήταν αδύνατο:
- Η προσφορά στους ιδιοκτήτες κτιρίων ελεύθερης επιλογής ανάμεσα σε προϊόντα πολλών κατασκευαστών KNX.
- Η δυνατότητα των εγκαταστατών KNX να χρησιμοποιούν ένα μόνο εργαλείο διαμόρφωσης και σχεδιασμού όπως το ETS .
- Να εκπαιδεύσει αρκετές χιλιάδες KNX εγκαταστάτες με ένα παγκόσμιο σύστημα ομοιόμορφης εκπαίδευσης.
- Να επιτρέψει στους κατασκευαστές να αναπτύξουν εξειδικευμένα προϊόντα, που χάρη στη διαλειτουργικότητα τους με το υπόλοιπο σύστημα, να φέρει τη λειτουργικότητα που ένας κατασκευαστής δεν θα ήταν σε θέση να προσφέρει μόνο με τη δική του γκάμα προϊόντων.
- Να προωθήσει την αγορά OEM μεταξύ κατασκευαστών KNX.
- Για να διευκολυνθεί η ανάπτυξη gateways μεταξύ του KNX και άλλων συστημάτων (όπως DALI και BACnet).

Μέσα Επικοινωνίας

Εκτός από τις δύο λειτουργίες διαμόρφωσης, το πρότυπο KNX συμπεριλαμβάνει διάφορα μέσα επικοινωνίας. Κάθε μέσο επικοινωνίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με μία ή περισσότερες λειτουργίες διαμόρφωσης, το οποίο επιτρέπει σε κάθε κατασκευαστή να επιλέξει το σωστό συνδυασμό για το τμήμα της επιθυμητής αγοράς και εφαρμογής.

 • TP (Twisted Pair, Καλώδιο Συνεστραμμένου Ζεύγους Αγωγών) : Αυτό το μέσο επικοινωνίας, το Καλώδιο Συνεστραμμένου Ζεύγους Αγωγών, με ρυθμό μετάδοσης 9600 bit/s, έχει υιοθετηθεί από το EIB. Τα πιστοποιημένα EIB και KNX προϊόντα TP 1 λειτουργούν και επικοινωνούν μεταξύ τους στην ίδια γραμμή bus.
 • PL (Powerline, Γραμμές ισχύος) : Αυτό το μέσο επικοινωνίας, Γραμμές Ισχύος, με ταχύτητα 1200 bit/s, έχει επίσης υιοθετηθεί από το EIB. Τα πιστοποιημένα EIB και KNX προϊόντα PL 110 λειτουργούν και επικοινωνούν μεταξύ τους στο ίδιο ηλεκτρικό δίκτυο διανομής.
 • RF (Radio frequency, Ραδιοσυχνότητα) : Οι συσκευές KNX που υποστηρίζουν αυτό το μέσο επικοινωνίας, χρησιμοποιούν ραδιοσήματα για τη μετάδοση KNX τηλεγραφημάτων. Τα τηλεγραφήματα μεταδίδονται στη ζώνη συχνοτήτων των 868 MHz (Συσκευές Μικρής Εμβέλειας), με μέγιστη ακτινοβολούμενη ισχύ 25 mW και ρυθμό μετάδοσης 16.384 kbit/s. Το μέσο KNX RF μπορεί να αναπτυχθεί με έτοιμα στοιχεία, επιτρέπει απλές-και αμφίδρομες εφαρμογές, χαρακτηρίζεται από χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και για τις μικρές και μεσαίου μεγέθους εγκαταστάσεις δεν απαιτεί αναμεταδότες παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
 • IP (Ethernet): Όπως τεκμηριώνεται από τις προδιαγραφές KNXnet/IP, τα τηλεγραφήματα KNX μπορούν επίσης να μεταδοθούν μέσα σε τηλεγραφήματα IP. Με τον τρόπο αυτό, δίκτυα LAN, καθώς επίσης και το Internet μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δρομολόγηση ή τη δημιουργία καναλιών τηλεγραφημάτων KNX. Επομένως, οι δρομολογητές IP είναι μια εναλλακτική λύση έναντι των θυρών επικοινωνίας USB, αλλά και αντίστοιχα έναντι των προσαρμοστών γραμμών/περιοχών τύπου TP. Στην τελευταία περίπτωση, η κεντρική γραμμή TP αντικαθίσταται από μία γρήγορη γραμμή Ethernet.

Z-Wave: Επισκόπηση τεχνολογίας

Η Z-Wave Alliance, που ιδρύθηκε το 2005, αποτελείται από ηγέτες της βιομηχανίας σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι είναι αφιερωμένοι στην ανάπτυξη και την επέκταση του Z-Wave ως βασική τεχνολογία που επιτρέπει ευφυείς οικιακές και επιχειρηματικές εφαρμογές.

United Behind Z-Wave, το διαλειτουργικό πρότυπο :

Αντιπροσωπεύοντας ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, καναλιών και σημείων επαφής με τους καταναλωτές, όλα τα μέλη της Z-Wave Alliance έχουν κοινό στόχο: να φέρνουν προηγμένα, αλλά πρακτικά ασύρματα προϊόντα και υπηρεσίες στην αγορά που συνεργάζονται άψογα, ανεξάρτητα από τη μάρκα ή τον πωλητή. Αυτή η διαλειτουργικότητα μεταξύ προϊόντων και εμπορικών σημάτων είναι μοναδική για το Z-Wave, το οποίο κάθε μέλος της Συμμαχίας υιοθέτησε ως την ασύρματη τεχνολογία της επιλογής του.

Για να διασφαλιστεί αυτή η διαλειτουργικότητα, κάθε προϊόν Z-Wave πρέπει να περάσει μια αυστηρή δοκιμή συμμόρφωσης για να διασφαλίσει ότι πληρεί το πρότυπο Z-Wave για πλήρη συμμόρφωση με όλες τις άλλες συσκευές και χειριστήρια. Το σήμα ταυτότητας Z-Wave εξασφαλίζει στους καταναλωτές, τους ολοκληρωτές, τους αντιπροσώπους και τους κατασκευαστές ότι τα προϊόντα τους θα αποδίδουν αξιόπιστα με οποιαδήποτε άλλη συσκευή Z-Wave.


Z-wave: Αλλαγή του συνδεδεμένου κόσμου :

Τα προϊόντα και οι εφαρμογές Z-Wave εμπίπτουν σε κάθε πιθανή περιοχή ελέγχου και παρακολούθησης για οικιστικά και ελαφρά εμπορικά περιβάλλοντα. Ενεργοποιούν τις επαναστάσεις στην ασφάλεια και ασφάλεια σπιτιών, την υγειονομική περίθαλψη και την ανεξάρτητη γήρανση, τη φιλοξενία και τη διαχείριση ακινήτων και τη διατήρηση της ενέργειας. Η Z-Wave βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των τεχνολογιών διαχείρισης της πράσινης ενέργειας, επιτρέποντας τις αυτοματοποιημένες μετρήσεις και τη βελτιωμένη διαχείριση της ζήτησης.
Η Z-Wave Alliance καλωσορίζει νέα μέλη που ενδιαφέρονται για το πώς η Z-Wave μπορεί να ταιριάζει στους επιχειρηματικούς τους στόχους. Προσφέρουμε διάφορα επίπεδα συμμετοχής. πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με το πώς να ενωθούν μαζί μας μπορεί να δει εδώ.
Για τα μέλη των μέσων ενημέρωσης, σας προσκαλούμε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Z-Wave τροφοδοτώντας τον συνδεδεμένο κόσμο με την εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο.

Contact

Address: Κηφισίας 187 και Μητροπόλεως, Μαρούσι
Email: contact@myroniatech.gr
Tel: +30 211 800 2530