© Myroniatech 2011

Έξυπνο Σπίτι - Ασφάλεια Άνεση Ποιότητα Ζωής

Comfort

Ο Comfort είναι ένα πλήρες σύστημα ασφαλείας (EN50131-compliant) με τηλεφωνητή – κωδικοποιητή , τηλεφωνικό έλεγχο , πολλαπλές επιλογές ασφαλείας σε όπλιση και αφόπλιση , και ένα πρακτικό σύστημα αυτοματισμού για οικίες και κτίρια .Το Σύστημα ασφαλείας ελέγχεται με τις εξής βασικές καταστάσεις :
AWAY mode , όταν είμαστε εκτός σπιτιού
NIGHT mode , όταν είμαστε εντός του σπιτιού σε κατάσταση ύπνου
DAY mode , όταν είμαστε εντός σπιτιού αλλά θέλουμε περιμετρική προστασία
VACATION mode , όταν είμαστε διακοπές , ενοργοποιεί παράλληλα και την προσομοίωση παρουσίας .Σε ένα γεγονός εισβολής ή γενικό alarm π χ διαρροή υγρών , ο comfort ειδοποιεί τους 8 αριθμούς που είναι προγραμματισμένοι στην μνήμη του με φωνητικά μηνύματα σχετικά με την κατάσταση του χώρου ή – και , τον σταθμό λήψης σημάτων , παράλληλα ένα δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο ( Module GSM) για κλήσεις προς τους αριθμούς και στο κέντρο ενώ παράλληλα αποστέλλει και sms μηνύματα με το είδος του συμβάντος . Κάθε συμβάν στον comfort προγραμματίζεται για το τι εντολές θα εκτελεστούν κατά την ενεργοποίηση του , π χ άναμμα του φωτισμού περιμετρικά τηλεφωνική ειδοποίηση σε συγκεκριμένους αριθμούς από τους 8 ή κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα στο κέντρο .Το φωνητικό σύστημα αναγγελιών και ελέγχου ( οδηγίες) μέσω των πληκτρολογίων και των οθονών αφής του χώρου , βοηθά ώστε ο χειρισμός όλων των παραμέτρων του συστήματος να είναι εύκολος και με οδηγό βοηθείας π χ πατήστε 1 για φωτισμό πατήστε 2 για ρολά . Παράλληλα ανακοινώνει ποια ζώνη του συναγερμού έχει παραβιαστεί , αν υπάρχει σφάλμα , η χαμηλή μπαταρία . Οι ίδιες αναγγελίες γίνονται και απομακρυσμένα μέσω τηλεφώνου όταν ο comfort καλεί τους αριθμούς που του έχουμε ορίσει “Καλώντας τον comfort από οπουδήποτε στον κόσμο με το εύκολο φωνητικό μενού μπορούμε να ελέγχουμε τον συναγερμό , να τον ενεργοποιούμε να τον απενεργοποιούμε και να ελέγχουμε ολόκληρο το σύστημα αυτοματισμού π χ φώτα , θέρμανση , εξαερισμό ρολά , τέντες κ λ π  Με τον comfort επικοινωνούν σαν ένα το σύστημα ελέγχου φωτισμού και συσκευών , ρολών , πότισμα κ λ π ώστε σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ελέγχονται από τον comfort αυξάνοντας την ασφάλεια του χώρου και αποτρέποντας διάφορες δυσάρεστες καταστάσεις .
Home Automation
Ο Comfort , μπορεί να ελέγχει τον φωτισμό , τις ηλεκτρικές συσκευές , τα ρολά τα στόρια και τις τέντες , το πότισμα , τις διαρροές κ α - Με τα ενσωματωμένα IR ( υπέρυθρες εντολές ) μπορεί να ελέγχει Audio video συστήματα - air-conditioning, TVs, και projectors. O comfort έχει interfaces για τα ποιο σταθερά , αξιόπιστα και διαδεδομένα συστήματα αυτοματισμού όπως , C-Bus, EIB/KNX, Dynalite, Lutron και Rako καθώς και το Z-Wave ασύρματο πρότυπο , Προσφέροντας στους χρήστες πελονεντήματα όπως συμβατότητα μεταξύ συστημάτων , ασφάλεια των εγκαταστάσεων με standard και ανοικτή αρχιτεκτονική στην σχεδίαση και παραμετροποίηση.Το Comfort Web-Server Module επιτρέπει τον έλεγχο του comfort και κατ επέκταση όλων των συστημάτων που υποστηρίζει αυτός μέσα από το internet και το τοπικό δίκτυο μέσω web σελίδων , μέσω iphone , ipad καθώς και την οπτικοποίηση σε διάφορα pc ή οθόνες αφής με το wizcomfort και το comfort client .

Ο Comfort και οι επεκτάσεις
Μία κεντρική μονάδα είναι απαραίτητη για κάθε εγκατάσταση , CP9000-ULT , αυτή είναι και ο εγκέφαλος όλου του συστήματος . Αυτή έχει 8 εισόδους και 8 εξόδους ενσωματωμένες για ρελέ και υπέρυθρες με ενσωματωμένο επίσης τον αυτόματο τηλεφωνητή και τα φωνητικά μενού επιλογών καθώς και το τηλεφωνικό interface , 32 ενσωματωμένους ετήσιους χρονοδιακόπτες , και 32 υπενθυμίσεις. Τοπικά επεκτείνεται με το Module (LEM01-M2) σε 8 εισόδους και εξόδους . Με το module Slave Expansion Panels (SEP01-M2) επεκτείνεται σε άλλες 8 εισόδους και 8 εξόδους σε διαφορετική τοποθεσία από εκεί που βρίσκεται ο εγκέφαλος . Σε σύνολο με τα δύο είδη επεκτάσεων μπορεί να φθάσει τις 64 εισόδους και 64 εξόδους – τοπικά ή απομακρυσμένα .
Εως 8 KP04 LCD keypads Συνδέονται μέσω ενός bus αγωγού στον εγκέφαλο , μαζί με 3 Door Stations (DP03 or DS01).
¨Έγχρωμες και μονόχρωμες touch screens ( Οθόνες αφής ) είναι διαθέσιμες μέσω της UCM05 θύρα γενικής χρήσης .
Το UCM05 Χρησιμοποιείτε επίσης για να παραμετροποιηθεί ο comfort μέσω του ειδικού λογισμικού και να φορτωθεί η εφαρμογή .

Εως 8 UCM Interfaces για συνεργασία με άλλα συστήματα είναι διαθέσιμα σε ένα σύστημα comfort (C-Bus, KNX/EIB, Dynalite, Lutron, Rako ,Zwave)
Επίσης επιλεκτικά μπορεί να τοποθετηθούν GSM, IR receivers, Scene Control Switches, Internet Webserver Modules.

 

Comfort Main Unit
Χωνευτό Πληκτρολόγιο
Οθόνη Αφής
Προίοντα Comfort